Понеделник, 15 Август 2022 г.

Учителят, синдикален лидер и историк Михаил Кирязов направи голямо книжно дарение на силистренската библиотека

В навечерието на 24 май - Деня на славянската писменост на българската просвета и култура, Регионална библиотека "Партений Павлович" получи ново книжно дарение, разбираме от социалната мрежа.

Дарението беше връчено на директора на библиотеката г-жа Светла Ангелова от силистренеца Михаил Кирязов – учител, синдикален лидер, прекрасен историк и приятел на библиотеката.

Ето какво сподели той: "Книгите наистина са моя страст, тази страст се дължи на една библиотекарка, госпожа Рибарова. Тя беше превъзходен човек, научи ме буквално да чета книги. Беше ми направила един списък с литература от най-различни автори. Списъкът беше по държави и по езици, за мен това бе много интересно и така се докоснах до немската, английската, американската литература, френската също ми беше много интересна. Това беше в годините, когато бях в гимназия и от тогава ми остана това особено отношение към книгите и към библиотеката. В онези години да се снабдиш с хубава книга беше трудно. Освен, че получавах хубави книги от библиотеката, имах и напътствия от библиотекарката, а и често искаше да споделя какво от прочетеното ми е харесало най-много".

От библиотеката са благодарили на господин Кирязов за прекрасните заглавия, които е подарил. Повечето от тях са свързани с една интересна тема – Втората световна война, дипломацията и личностите, изиграли ключова роля за победата над фашизма.

Facebook коментари