Събота, 25 Март 2023 г.

4 500 лева "ротарианска лепта" за Дома за деца в Силистра

В петък бе поредният предколеден бал на "Ротари клуб" – Силистра, провеждан за шести път в близо десетгодишнатах история на клуба. 4 500 лева е сумата, заделена от нея за закупуване на пералня за обслужване на 78-те възпитаници на Дома за деца, лишени от родителски грижи "Димчо Дебелянов" – Силистра. Над 100 силистренци, 10 ротарианци от Кълъраш и представители на "Ротари клуб" – Тутракан се отзоваха на поканата на организаторите за участие в благотворителната вечер в ресторант "Дръстър". Тя бе част от програмата, реализирана от Инициативен комитет с председател кметът Иво Андонов, посветена на 65-та година на дома, създаден през 1945 г.
Програмата на инициативния комитет продължава на 14 декември от 18 часа в салона на община Силистра, където е предвидено тържество с концерт. На 18 декември от 18 часа в клуб "Руж" е вечерта, посветена на хип-хоп с участието на двете най-известни наши групи в този стил на танцуване, организирана от "Интеракт – клуб". Приходите от нея също са посветени на благотворителността в полза на децата.
Средствата за ротарианската лепта бяха събрани от томбола и търгове на картини на художниците Йордан Господинов и Вихрен Иванов, както и от предмети, изработени от екоматериали от представители на Земеделската гимназия "Добруджа" и от Центъра за рехабилитация на граждани с увреждания. В забавната програма участваха Ансамбъл за народни песни и танци "Силистра" с главен художествен ръководител Тихомир Лефтеров и Състав за художествено творчество от Дома за деца с пореограф Лазар Богданов от Ансамбъл "Добруджа"

Йордан Георгиев

Facebook коментари