Петък, 29 Май 2020 г.

Отварят детските градини и ясли в Силистренско от 22 май

Възстановяват работата на детските градини и ясли от 22 май при строго спазване на хигиенните изсквания и осигуряване на безопасна среда за децата. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг, който е издал заповедта днес.

Кметовете на общини са задължени да организират рестарта на детските заведения според спецификата на населените места. Градоначалните ще имат крайната дума по всички условия, които трябва да се осигурят, за да се гарантира животът и здравето на децата.

Първият ден ще се измерва температурата на детето с живачен терометър, а родителите ще подпишат декларация за информирано съгласие и споделена отговорност, с което заявяват, че са запознати с мерките, които трябва да се спазват и доброволното им желание, с което са пожелали детето им да постъпи в детската градина или ясла и, че ще държат информирани ръководителите на детското заведение за състоянието на детето им.

Посещението няма да е задължително, а това няма да е обвързано със семейните и социалните помощи. Това обясни министърът на образованието Красимир Вълчев.

Той допълни, че очакват предимно частните детски градини да отворят в петък. А общините да решат до 1 юни дали ще отварят детските градини.

Facebook коментари