Неделя, 07 Юни 2020 г.

Силистра с мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци

Силистра с мобилен пункт за събиране на опасни отпадъциОбщина Силистра организира за гражданите кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци от домакинствата чрез мобилен събирателен пункт. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

На 19.05.2020г. /вторник/ мобилният пункт ще бъде позициониран по ул. Добруджа, паркинга в район на "Старата автогара" в часовия диапазон от 10.00 до 13.00 часа и по ул. "Москва", на паркинга зад община Силистра в часовия диапазон от 13.30 до 16.30 часа

Основните групи опасни отпадъци, които ще се приемат на пункта, са: живак и живаксъдържащи уреди, лакове и бояджийски материали, домакински препарати, мастила и замърсени опаковки – опаковки, съдържащи опасни вещества, пестициди, фармацевтични продукти - лекарства с изтекъл срок на годност.

Изхвърлянето на опасните битови отпадъци в общия поток смесени отпадъци създава риск за здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата, поради което Община Силистра призовава гражданите да се възползват от предоставената възможност и да се освободят от образуваните в домовете им опасни отпадъци.

Facebook коментари