Четвъртък, 18 Юли 2024 г.

Един от пребитите след ЦСКА – Бешикташ е Валери Борисов, на 23 г. от Силистра

Двама младежи бяха пребити само час след края на мача ЦСКА – Бешикташ. Инцидентът се случил в автобус № 94 в центъра на София. Двама младежи от ромски произход са нападнати от група момчета с качулки, въоръжени с палки и боксове. В автобуса имало общо 15 пътници.

Пред погледите им нападателите пребиват ромите, след което слизат на автобусната спирка и бягат. Пътниците викат Спешна помощ и полицията. Двама младежи, свидетели на инцидента, оказват първа помощ на битите - превързват ги с шал и ги държат в съзнание. Пребитите са Радостин Кисов, на 26 г. от Ловеч, и Валери Борисов, на 23 г. от Силистра.

По-тежко пострадал е Радостин, който страда от епилепсия. След побоя той получава два епилептични гърча. Женен е, баща на две деца. След като заши раните, д-р Сашо Атанасов от "Пирогов" заяви, че няма опасност за Радостин. С по-леки рани е Валери.

Извършителите са били шестима, с бръснати глави. По думите на свидетелите преди нападението те рисуват с пръсти върху изпотените стъкла на автобуса свастики и надписи "ЦСКА". Полицията издирва нападателите.
информация бТв

Facebook коментари