Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

На 72-часова карантина подлежат върнатите книги в силистренската библиотека, която от днес започва работа

На 72-часова карантина подлежат върнатите книги в силистренската Регионална библиотека "Партений Павлович", която от днес започва работа, съобщиха от библиотеката.

Читателите не бива сами да дезинфекцират книги и други библиотечни документи. Не се препоръчва използването на течни дезинфектанти - те увреждат библиотечните документи. Не се препоръчва и излагането на UV лъчи като средство за стерилизация.

Библиотеката задължително трябва да се посещава с предпазна маска. На входа служител на библиотеката ще посреща читателите с дезинфектант. Обслужването ще се извършва в "Детски отдел", "Книгозаемане"," Регистрационен център" и Филиал - 2 на библиотеката. Няма да може да се ползват читалните и залите за свободен достъп.

В интервалите от 10:00-10:30, 13:00-14:00, 16:00-16:15 часа библиотеката затваря за задължителна дезинфекция. За да спестят време, преди да заемат нови книги читателите трябва да конкретизират предпочитанията си. Това може да стане като разгледат електронния каталог на сайта на библиотеката или се консултират с обслужващия библиотекар.

Facebook коментари