Петък, 23 Февруари 2024 г.

"Ротари" и "Лайънс" с благотворителни балове в полза на Дома за сираци в Силистра

Благотворителни балове в полза на Дома за деца "Димчо Дебелянов" в Силистра провеждат в петък и в събота всеки от хуманитарните клубове "Ротари" и "Лайнс", които имат представителства в крайдунавския град. Около 100 души са поканили ротаранците в ресторант "Дрътър" на поредното си благотворително мероприятие в своята близо 10-годишна история, за да подмогнат идеята за закупуване на голяма пералня за 78-те деца от Дома, който т.г. навършва 65 години от създаването си. На вечерта, с участието и на гости от Румъния, ще бъде представена мултимедийна комбинация от снимки за годините назад в развитието на дома, чието начало е веднага след Втората световна война.
"Лайънсите" са обявили в поканата си, че средствата, които ще съберат в съботната вечер, ще са за осигуряване на абитуриентско облекло на 8 сираци, възпитаници на силистренския дом.
Кметът Иво Андонов е почетен председател на Инициативен комитет, включващ бивши възпитаници на дома и видни общественици, автор на няколко добри намерения, влизащи в реализираща се в момента програма в чет на годишнината. Нейният връх е на 14 декември от 18 часа в салона на община Силистра, където ще бъде проведено тържество с концерт. За участие са поканени местни танцови, музикални и певчески състави, ставащи съпричастни към годишнината.
Тези дни също по идея на ротарианците бе проведена поредната им залесителна акция в района на паметника "1 800 години Силистра". Този път за засадени различни дървесни видове, общо 20 дървета, които са "прибавени" към други 15 "пауловнии", за да се оформи в движение "ротарианска гора". П подобно начинание силистренските ротарианци участваха съвместно и в съседния румънски град Кълъраш.

Йордан Георгиев

Facebook коментари