Събота, 03 Юни 2023 г.

Г-н Явор Георгиев и ръководените от него фирми осигуриха и продължават да провеждат безплатно pcr - тестване на медици и служители на първа линия от различни държавни и общински структури на стойност над 80 000 лева

Във връзка с противоепидемиологичната обстановка и необходимостта от предприемане на спешни мерки за гарантиране на здравето и сигурността на екипите, които са на първа линия на територията на гр.Силистра, от 27 април 2020г. стартира кампания за изследване с индивидуални PCR – тестове за Covid-19 на служители от няколко отделения на МБАЛ – Силистра, включително и в "Спешно отделение".

До момента са направени тестове на близо 200 човека, като са обхванати различни структури - служители на първа линия в РУ на МВР-Силистра, Дирекция "Социално подпомагане"–Силистра, ДФ "Земеделие", ОД "Земеделие" гр.Силистра.

Кампанията продължава. Ще бъдат направени общо повече от 1000 теста, като ще бъдат обхванати повечето от отделенията на МБАЛ – Силистра, Бърза помощ, РЗИ – Силистра, производствени предприятия и служители на други структури. Закупуването и организирането на изследванията с индивидуални PCR тестове в специализирани за това лаборатории е изцяло по инициатива на г-н Явор Георгиев - председател на Надзорния съвет на "Първи май" АД и неговия екип и със средства в размер над 80 000 лева, заплатени от неговите компании.

В навечерието на професионалния празник на "Първи май" АД, от името на всички служители, медици и на силистренската общественост, беше изразена сърдечна благодарност към г-н Явор Георгиев.

"В това трудно време оценяваме големия благотворителен жест, израз на неговата изключителна загриженост за здравето на хората, за неговата човечност, благодетелност и съпричастност.

Направените дарения от Вас досега са на стойност над 280 хил. лева, за което Ви благодарим от сърце!

Желаем Ви здраве и просперитет!

За нас Вие сте истински приятел и успешен бизнес лидер в България.

Благодарим Ви!"

Facebook коментари