Събота, 13 Август 2022 г.

Силистренци недоволстват: Въпреки заповедта на кмета Дунавския парк остава затворен

Както по-рано писахме, днес от 6.00 часа сутринта Дунавския парк в Силистра трбваше да бъде отворен за посещение, при спазване на всички изисквания на заповедта на кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов.

С цел улеснение на всички, които искаха да посетят Дунавския парк бе изготвена карта, съгласно заповедта, в която бяха регламентирани достъпът до Дунавския парк, коридорите на преминаване, вход и изход, и еднопосочно движение.

Планираше се Община Силистра ще разположи на ключови места насочващи стрелки и обозначителни табели за движение.

Призоваваха се всички самостоятелно спортуващи, родители и деца да спазват ограниченията, да се носят предпазни маски / покриващи носа и устата/ и семействата да се движат на отстояние 2.5 м, съгласно заповедта на здравния министър.

За съжаление мнозина силистренци запътили се към парка днес останаха разочаровани, след като констатираха, че той е все още затворен за свободно посещение и все така опасан с предупреждаващи ленти.

По информация на "Кворум-Силистра" се очаква в скоро време да бъдат поставени насочващите стрелки и обозначителните табели за движение, за да може парка да отговаря на всички изисквания на заповедта на министъра.

Facebook коментари