Понеделник, 17 Януари 2022 г.

Община Силистра започна подготовка за отваряне на Дунавската градина "в една посока"

Наш репортер стана свидел на подготовка за отваряне на Дунавската градина в Силистра за движение "в една посока".

Решението зависи от правителството, но инициативите по места стартираха след разпореждане от най-високо място - Бойко Борисов.

"Сигурно не пречи в един ресторант да има на масата двама души, както и в хотела също, но как ще се извършва контролът. Изпуснахме пазарите и от 20 заразените станаха 50-60 души за един ден. Сега ще видим от пътуванията какво ще стане. Затова съм възложил за парковете и планините и до неделя чакаме. Ако се движим в тези рамки, може да пуснем парковете - децата и родителите да се движат в една посока", заяви премиерът.

В парка вече са поставени ленти, с които да се оформят еднопосочните движения, в момента явно се обмислят и другите ограничения, според заповедта на министърът на здравеопазването , която разрешава посещения на градски паркове и градини на следните лица:
- деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на семейството, но не повече от двама възрастни всеки ден (9,30 - 18,30 ч.); - собственици на кучета, но не повече от един – всеки ден до 9,30 ч. и след 18,30 ч.

Посещенията на градски паркове и градини трябва да се осъществяват при стриктно спазване на противоепидемични мерки: предпазни маски, физическа дистанция от 2,5 м, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места, както и придвижване по обозначени маршрути.

Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините. Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки, и съоръжения - на открити и закрити обществени места.

Facebook коментари