Сряда, 06 Декември 2023 г.

86-годишния баща и 78-годишната майка на д-р Славова са в общо задоволително състояние, продължава издирването на други контактували с нея

От РЗИ Силистра потвърдиха, че на 24 април в инфекциозно отделение на МБАЛ Силистра са приети за хоспитализация след положителни проби за коронавирус 86-годишен мъж и 78-годишната му съпруга, родители на намиращата се от 21 април насам в същото отделение тяхна дъщеря, която преди тях е заразена с COVID-19.

Така общо 5 стават в момента пациентите на лечение в областната болница от болестта, повод за пандемия в целия свят и за противоепедимични мерки спрямо нея.

Двамата възрастни хора, чието състояние се определя като "общо задоволително", са от кръга на 20 души, от които повечето пациенти, минали преглед в кабинета на невроложката д-р Славова в дни преди да влезе в болбницата.

Пробите на останалите след проверката им в МБАЛ "Света Марина" във Варна са отрицателни, но хората са в режим на карантина.

От РЗИ напомнят, че продължава издирването със съдействие на ОДМВР на хора, контактували в близък план с д-р Славова, за да бъде засечен целият кръг от граждани.

Facebook коментари