Четвъртък, 30 Юни 2022 г.

Написаха акт на силистренско заведение раздавало безплатна супа

Директорката на РЗИ-Силистра д-р Теорода Начева информира, че на заведението "Прего" в Силистра е съставен акт.

Повод за това е станал сигнал до РЗИ, в резултат на което е изготвен доклад на инспектор, съгласно който на собственика е съставен акт за неспазване на режима за предлагане на храна в условия на извънредно положение, съобразно заповед на МЗ.

Констатирано е, че при осъществяването на инициативата, дълго време преди да започне предоставянето на клиентите на порции с храна, пред заведението се събират много хора, които не спазват дистанция помежду си.

Така се оформя опашка, на която предимно възрастни престояват, което са отчита като нежелателно събиране на хора на едно място.

От РЗИ твърдят отговорно, че предварително не са уведомени за благородната инициатива. Според предписание на здравно министерство за режим на работа на подобни обекти – приготвена храна може да се продава "на гише" и да се разнася, но в случая се раздава и се консумира на същото място, което е причина за струпване на хора.

Заведението може да продължи да осъществява инициативата си със социален характер, но при условията на здравното министерство.

Facebook коментари