Вторник, 23 Юли 2024 г.

Актуално за коронавируса в област Силистра: 1 640 лица са вече под карантина, водят се 23 прокурорски проверки за декларирани неверни данни

Карантинираните лица в област Силистра преминават по две проверки на ден, съобщават от ОДМВР - Силистра.

По справката на РЗИ Силистра към 24 април с натрупвания в карантина са били или и понастоящем са общо 1 640 лица (в момента реално 343 души, а за 1 297 карантината е преминала без оплаквания).

Общо 1 331 души достигна цифрата на предписанията на граничните власти и на други институции относно лица, имали контакти с болни.

На ГКПП Силистра, където обстановката се определя като спокойна, продължава дейността по проверка съгласно предписанията на преминаващите (40-80 на ден). Действат и 4-те КПП-та за вход/изход от Силистра като областен град.

До Районна прокуратура Силистра са пратени сведения с предписания за 23 случая на преминали през тях, предвид разминавания между декларираните и проверените в декларациите.

Община Силистра продължава да съдейства с каквото е необходимо на институциите. В събота и неделя двама представители от Инспектората на общината ще бъдат в помощ на екипите на ОДМВР във връзка с контрола в града относно посещение на паркове и места, където се събират хора, както и по повод задължителното носене на предпазни маски.

Facebook коментари