Сряда, 06 Декември 2023 г.

Областен кризисен щаб: 20 контактни лица, които са минали прегледи при д-р Славова са вече под карантина, други 7 са под наблюдение

В Областна администрация Силистра по покана на областния управител Ивелин Статев бе проведено заседание на Областен кризисен щаб по проблемите с коронаровируса.

Пред присъстващите докладваха представители на РЗИ, ОДМВР, ГПУ, община Силистра, МБАЛ Силистра и МБАЛ Дулово.

Потвърдено бе, че в ОАРИЛ в областната болница в момента са трима пациенти, заразени с коронаровирус – семейството от село Сребърна, както и хоспитализираната на 21 април лекарка невроложка, заразила се при престой в болнично заведение в София.

Тези дни предстоят вторите проби на англичанина, който е на апаратна вентилация, както и на съпругата му, която е с по-добри показатели на здравословното си състояние. Екипи от лекари, медицински сестри и санитари са на разположение на тримата пациенти по 24 часа в денонощието.

Междувременно с предписание "карантина" са 20 контактни лица, които са минали прегледи на 16 април при д-р Славова, сред тях и присъствалата на прегледите медицинска сестра, както още и двамата родители на невроложката. Установено е, че прегледите са извършени при ползване на предписаните предпазни средства. В РЗИ са оставени за съхранение копия от издадените документи за извършени медицински дейности.

Установени са други 7 души, получили от нея становища по различни проблеми, като при проведените обстойни разговори нито един от тях не е заявил, че има оплаквания, поради което не им е предписана карантина.

Facebook коментари