Неделя, 07 Март 2021 г.

Явор Георгиев с огромно дарение за силистренската болница

МБАЛ-Силистра е получила дарение за над 180 000 лева. Бяхме помолени от Изпълнителния директор на болницата д-р Даниела Костадинова да публикуваме благодарствен адрес към дарителя, в който се казва:
"В Световния ден на здравето - 7 април и наш професионален празник, изказвам благодарност към нашия съгражданин г- н Явор Георгиев – син на нашия многоуважаван колега Д-р Стоян Петров Георгиев, както и на ръководството на дружеството, в което той е Председател на Надзорния съвет "Първи май" АД за тяхната съпричастност и безценна подкрепа за МБАЛ - Силистра.

В този труден момент те дариха средства на болницата за закупуване на така необходимата ни медицинска апаратура – беше извършена експресна доставка, благодарение на успешните преговори с фирмата доставчик на един респиратор Bellavista 1000, очаква се приоритетна доставка на още един до края на месец април и още три апарата от друг доставчик– през пролетта. Дарени са средства за закупуване на бързи тестове за COVID-19, пациентни монитори, лични предпазни средства, инфузионни помпи и перфузори. Общата стойност на закупените и дарени средства е за над 180 000 лева.

Продължават даренията от г-н Явор Георгиев и ръководените от него компании за нуждите на болницата и Силистренска област.

Ние, медиците, сърдечно поздравяваме г-н Явор Георгиев, за благодетелността в тези тежки дни, както за дарените средства , така и за личната му ангажираност и водените преговори за ускорена доставка на обдишващите апарати за нашата болница.

Най-добрата помощ за нас е инвестицията за здравето на хората!

Благодарим от сърце!"

От "Кворум Силистра" припомняме, че в подкрепа на местния бизнес г-н Явор Георгиев и фирма "Силед" АД преустановиха събирането на наеми на над 50 фирми, техни търговски партньори, които не извършват дейност по време на извънредното положение.

Facebook коментари