Понеделник, 05 Юни 2023 г.

По данни на Google : В област Силистра с 37% са намалели посещенията на ресторанти и магазини. 12% по-малко хора ходят до работните си места

Гугъл" (Google) публикува доклад за 131 страни, като показва дали посещенията в магазини, паркове и на работните места са намалели през март, когато много правителства въведоха режим на самоизолация, за да се спре разпространението на коронавируса.

Анализът на "Гугъл" на данни за местонахождението на потребителите на смартфони е най-голямата налична база данни, която цели да помогне на здравните власти да преценят дали хората спазват разпоредбите да излизат само при крайна необходимост.

Данните за област Силистра, както и за страната са за периода 16 февруари до 29 март, като е отбелязан 8 март като ден с потвърден първи случай на Covid-19 в България.

Посещенията в ресторанти, кафенета, търговски центрове, тематични паркове, музеи, библиотеки и киносалони са намалели с 37 %.

Мобилността на места като магазини за хранителни стоки, пазари, складове, фермерски пазари, дрогерии и аптеки е спаднала с 23 %.

От Google не е могъл да събере достатъчно данни и не представил цифри за движението в паркове, места за разхождане на кучета, обществени градинки, плажове и яхтени пристанища.

За използване на градския транспорт Google също не е могъл да събере достатъчно данни и не представил цифри.

12% по-малко хора ходят до работните си места, а 3% повече са онези, които остават вкъщи.

Данните представляват извадка от потребителите на Google и зависят от техните настройки, дали са свързани с интернет, дали са включили своето "местоположение", както и история за техния акаунт в Google. От компанията уверяват, че поверителността на личните данни не е нарушена при изготвянето на доклада.

Публикуваната информация показва "увеличение или намаляване на процента на посещенията" на съответните места, а не "абсолютния брой посещения"

Facebook коментари