Сряда, 03 Юни 2020 г.

Кметът на Дулово решава дали да върне за ново обсъждане бюджета на общината

Кметът на Дулово д-р Юксел Ахмед очаква протокола от провелото се заседание на Общински съвет на 31 март, за да реши дали да върне за ново обсъждане Бюджет 2020 на общината, за това разбираме от негов пост в социалната мрежа.

Според кмета в изменения с решение на Общинския съвет бюджет е налице несъответствие между отделни бюджетни пера, липсва съпоставимост между приходна и разходна част, освен това е небалансиран и незаконосъобразен.

След като на две поредни сесии бюджета на община Дулово не бе приет с гласовете на мнозинството общински съветници от ДПС, на 31 март Общинският съвет прие бюджета на общината, но промени поименния списък на капиталовите разходи. Бяха направени промени и други негови финансови параметри.

Според д-р Юксел Ахмед най-фрапиращото предложение е било пренасочване на финансови средства предназначени за закупуване на дълготрайни материални активи в най-голямото дуловско училище СУ "Васил Левски" , пари заделени от собствения им бюджет, и насочването им за други цели. По същия начин се процедирало и със средствата на училището в село Чернолик.

Facebook коментари