Понеделник, 15 Юли 2024 г.

Ротарианско дарение за детското отделение на МБАЛ-Силистра

Ротари клуб Силистра с президент 2019-2020 Димитър Свиленов Димитров финализира поредното си дарение в близо 20-годишната история на клуба. Детско отделение при МБАЛ Силистра АД е засега последният адресат на благотворителността на членовете му и на техни гости от организиранизирания бал преди Коледа 2019. За пореден път в силистренската болница отиде ротарианска лепта в съдружие с други групи от хора, станали съпричастни на актуалната за момента кауза.

Със събраните в края на миналата година средства бе закупена медицинска апаратура, която в дните на извънредно положение в страната предвид COVID-1 9 бе връчена на началника на отделението д-р Мира Куманова в присъствието на д-р Даниела Костадинова – изпълнителен директор на МБАЛ Силистра АД. Дарението няма връзка с конкретната ситуация в страната и по света, но показва, че винаги има нужда от подобни форми на подкрепа на здравните заведения

В ритуала по предаване на апаратурата участва настоящият за ротарианската година ( 1.07.2019 – 1.07.2020 ) президент на клуба Димитър Димитров, заедно с колегите му от клуба Николай Костов – асистент-дисктрит гувеньор на зона 13 на Ротарианска област България ( Русе, Силистра, Тутракан ) , Свилен Съботинов – паст-президент и ковчежник на клуба, и Петър Вълев – най-младият в момента член на местната ротарианска общност, включил се в работата й след завършване на висше образование в Германия ( един от основателите на Интеракт клуб, предназначен за момчета и момичета от 12 до 18 г. )

Дарението включва 2 от т.нар. пациентски монитори, както още неонатален пулсоксиметър и 6-канален ЕКГ апарат ( по един ) . Д-р Даниела Костадинова изказа своята благодарност към направения дарителски жест: "Дарената апаратура ще допринесе за по-доброто лечение на малките пациенти в лечебното заведение"

Facebook коментари