Вторник, 24 Май 2022 г.

Общински съветници в Силистра дариха една заплата и гласуваха декларация за пренасочване на тировете към Дунав мост

Силистренските общински съветници даряват месечните си възнаграждения за февруари за Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра заради усложнената обстановка. Това съобщи д-р Мария Димитрова - председател на Общинския съвет на състоялата се днес при закрити врати сесия на съвета.

Според кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов на територията на общината са предприети дейности по извънредните мерки. Раздадени са над 4000 маски на уязвими групи, в детски градини и администрации. Обявена е и дарителска сметка. Ежедневно се провежда дезинфекция в община Силистра. Продължава набирането на доброволци в БЧК. Започнало третирането на външните пространства на територията на град Силистра. Фирма "Синева" извършва миене в градската част с дезинфектант. Извършва се дезинфекция и в сградите, които са общинска собственост. Раздадени са маски и ръкавици, има и допълнителни предпазни средства. Забранени са плановите пътувания и командировки. В условията на извънредно положение община Силистра разширява обхвата на услугите, представяни от домашен социален патронаж и патронажна грижа. Членовете на кризисния щаб на община Силистра са в постоянен контакт с останалите служби и при необходимост се вземат необходимите мерки.

Общо 20 точки имаше в дневния ред на днешното заседание на Общинския съвет. Сред тях се открояват изпълнение на проект за изграждане на социални жилища в Силистра по оперативна програма "Региони в растеж" - 2014 -2020 година, даване на съгласие за общинско сътрудничество между Община Силистра и Greenzone AS от Осло /Норвегия / за кандидатстване с проектно предложение "Рехабилитация и модернизация на улично осветление в населени места в Община Силистра" по програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност" и кандидатстване на общината по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"по приоритетна ос за намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване.

Общинските съветници приеха декларация с която настояват : задължително да се спре преминаването на ТИР-ове през града, като товарният поток се пренасочи към ГКПП Русе- Гюргево и да се ограничи влизането на румънски граждани на територията на Силистра.

Заседанието бе предавано по общинското кабелно радио.

Facebook коментари