Сряда, 06 Декември 2023 г.

Европейския съюз с огромен интерес към делото на Гюнай Сефер и Митхат Табаков

Очакваният с огромен интерес от ЕС процес срещу депутатите от ДПС Гюнай Сефер, Митхат Табаков и още двама техни съучастници в сряда се очертава да е закрит. Така поискал един от подсъдимите. Защо ли?

Да не би с деянията си да е заплашил националната сигурност, или в папките по делото е скрита държавна тайна, която обществото не трябва да научи? Не!

Делото е прост казус - източване на стотици хиляди лева от държавната хазна. Елементарен е и начинът на предполагаемата кражба - отпуснатите средства за шосето от с. Окорш до главния път Силистра - Шумен са потънали не в дебелината на асфалта, а в нечии джобове. Или в партийни каси.

И понеже става дума за депутати, за чиято невинност пледира дори самият Доган, обяснявайки ни, че от този храст "няма да излезе заек", общественият интерес е обясним. На Брюксел - още повече.

Сега остава да разберем какво ще е поведението на съда - дали да се съобрази с личните прищевки на подсъдимия, или с обществения интерес.

Преди делото и Табаков, и Сефер се отказаха от имунитетите си. Но дали след като очите на журналистите бъдат "завързани", Темида няма да свали превръзката от своите, та от закрито делото да стане скрито-покрито?
информация на в."Труд"

Facebook коментари