Четвъртък, 18 Юли 2024 г.

Иванина от Силистра има нужда от помощ, за да живее

Както казва народът – "Злото не идва само". Заразата COVID 19 има и други последствия, не по-малко драматични. Става дума за невъзможността поради превенцията да се правят благотворителни прояви, свързани със събирането на средства за животоспасяващи лечения на хора с тежки заболявания.

27-годишната Иванина Добринова е диагностицирана с рак на яйчниците, който е съпроводен от множество тежки усложнения и метастази в цялото ѝ тяло. Нуждае се от помощта на обществото, за да се пребори за живота си, разказва "бТВ".

Всичко се случва в края на миналата година когато варненски медици откриват тумора и разсейките по тялото. Следват операции, импланти на прешлена, животоспасяващи манипулации…

Съпругът Йордан Георгиев разказва, че в болницата във Варна не им дали много шансове, вкарали ги в онкологично отделение и там им казаха, че повече от година живот не й дават. Дори не искали да й пускат химиотерапия.

До семейството достига информация за клиника в чужбина, където успешно са лекувани хора с подобни заболявания.
Свързват се с нея и от там им правят предложение - обаче сумата, за която става въпрос, е непосилна за семейството. И идва часът на близките и приятелите – за Иванина научава цяла Силистра, следват благотворителни изложби, дарения, разпродажби, призиви, специална страница в социалните мрежи "Дайте шанс на Ивето".
Успяват да се съберат средства за да започне химиотерапиите и лъчетерапиите, но на семейството са нужни още 60-70 хиляди, за да може да приключат поне първи курс.

Но появилата се зараза стопира всички предвидени прояви и хвърля в тревога близките.

Всеки, който има възможност да помогне, може да преведе пари по сметката ѝ:

Иванина Добринова Костадинова (УниКредит Булбанк)

BGN – BG07UNCR70001523884979

EUR – BG77UNCR70001523885271

репортаж: :Любомир Добрев

Facebook коментари