Събота, 20 Юли 2024 г.

Продължават даренията в област Силистра във връзка с извънредното положение в страната

От Областна администрация обобщават информацията за дарения по публикации в медиите и в социалните мрежи от конкретни податели, както и от съобщения, пратени в Областна администрация Силистра от членове на Областен кризисен щаб с председател Ивелин Статев - областен управител.

- РУО на МОН в Силистра: 1 700 маски, ушити от учители, дарени от Професионална гимназия по облекло, обслужване и транспорт в град Дулово, са разпределени според броя на педагогическия и непедагогическия персонал (+10 % резерв) в училища и в извънучилищни звена в област Силистра.

- Д-р Ст. Величкова, председател на местната организация на Национално сдружение на общопрактикуващите лекари в Република България: 290 броя еднократни маски осигури НСОЛРБ за собствениците на 53 практики на семейните лекари в Силистра, които са крайно недостатъчни, но все пак е жест към нас.

- Областна дирекция по безопасност на храните в Силистра: 50 броя маски дари за ползване от страна на служители на ведомството Търговска верига АБС.

- Съобщение от Общински съвет Дулово: две фирми – "Бревис" (Никола Попов) и "Акс Нев" (Тахсин Дауд), дариха общо 150 маски на МБАЛ Дулово ЕООД.

- Инж. Невхис Мустафа – председател на ОбС Дулово: 5 000 лева прати на МБАЛ Силистра АД народният представител Делян Пеевски.

- Д-р Богомил Бойчев – директор на МБАЛ Тутракан ЕООД: 4 000 ръкавици и 500 маски дари на болницата фирма "Бултекс 99" от град Русе, която е производител на работно облекло. (на снимката)

- Общинските съветници в Силистра (33 души) даряват месечното си възнаграждение, като сумите ще бъдат преведени по сметка на МБАЛ Силистра АД за закупуване на облекло, маски и апаратура.

Facebook коментари