Сряда, 14 Април 2021 г.

Силистренският бизнесмен Свилен Стоянов инициира кампания под мотото "Заедно можем"

Силистренският бизнесмен Свилен Стоянов инициира кампания под мотото "Заедно можем", срещу разпространението на коронавируса на територията на Област Силистра.

Свилен Стоянов преведе и първото дарение от 30 000 лв. в дарителска сметка за подпомагане дейността на институциите. В заявлението се казва:

"Поставям начало на кампанията с дарение от 30 000 лв. и считано от днес, до края на извънредното положение, от всички продажби към физически лица в търговските ми обекти на територията на града (Лъки Маркет, Строймаркет, Керпеден, Автомивка Лъки), ще бъдат внасяни 5% в тази сметка. Призовавам местния бизнес в област Силистра и най-вече чуждестранните фирми опериращи в гр. Силистра, в които работят наши съграждани също да се присъединят и да помогнат на местната власт. Събраните средства ще бъдат изразходвани стриктно, прозрачно и отчетно", се казва в обръщение на Свилен Стоянов.

Средствата ще бъдат изразходвани за:
- допълнителни възнаграждения на медицинския персонал на първа линия с борбата на COVID-19 в МБАЛ "Силистра" и останалите медицински обекти в областта, за консумативи и материали, защитни облекла и др. ;
-дезинфекционни препарати;
-предпазни средства за РУ на МВР;
-предпазни маски за всички в града и най-вече продавачите в търговските ни обекти;
-набиране на доброволци;
-други необходими спешни мерки.

След призива на Свилен Стоянов, Община Силистра обяви дарителска сметка:

Банка ДСК
Клон Силистра
IBAN:BG50STSA93008402675600
BIC STSABGSF
Вид плащане 445100
Основание на превода: Борба срещу COVID-19

Facebook коментари