Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

Бръснарските и фризьорски салони в областта могат да работят при спазване на хигиенните изисквания

Свое поредно заседание проведе Областният кризисен щаб в Силистра за борба с коронавируса, водено от областния управител Ивелин Статев. Присъстваха членовете на щаба и кметове на общини в областта. Директорът на РЗИ Силистра д-р Теодора Начева запозна присъстващите с разпореждане, според което РЗИ следва да осъществява заедно с ОДМВР и ГПУ граничен медицински контрол спрямо завръщащите се български граждани от чужбина. Издават се предписания за спазване от тяхна страна на карантинния срок, подписвани от дежурен служител на Инспекцията, а не от кметовете на населени места. Тези лица ще подписват и декларация, че са запознати с наказателната отговорност за неспазване на карантината.

Заявено бе, че бръснарски и фризьорски салони могат да работят при стриктно спазване на санитарно-хигиенните изисквания и на пропускателния режим. За малките павилиони за хранене важи същото, като спазват същите мерки и предлагат само закупуване на храна "на гише". След като бъдат проверени, на всички обществени трапезарии на територията на областта ще бъде издадено становище за спазване на предписанията.

В община Тутракан вече е създадена такава организация, като храната се доставя по домовете в съдове за еднократна употреба. В РДСП Силистра ще правят преценка кои лица подлежат на услугата "осигуряване на топъл обяд и на хранителни продукти".

Facebook коментари