Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

Затягат противоепидемичните мерки за сигурност в община Дулово

В Дулово се проведе заседание на Общинския кризисен щаб, свикано от д-р Юксел Ахмед-кмет на Община Дулово, на което беше докладвано как се изпълнява заповедта на министъра на здравеопазването във връзка с въведеното извънредно положение в страната.

Бяха обсъдени и допълнителни мерки за ограничаване разпространението на коронавируса.

По предложение на РУ на МВР се взе решение кметовете на населените места да информират РЗИ и МВР за хора, които са се завърнали от други държави, но нямат личен лекар, за да се предприемат необходимите превантивни мерки.

От страна на полицията са предприети всички мерки за наблюдение и предупреждение на населението, на собствениците на заведения, магазини и различните видове търговски обекти на територията на цялата община във връзка с въведеното извънредно положение, като акцент са новопоявилите се телефонни измами.
В МБАЛ Дулово са предприети всички мерки упоменати в заповедта на министъра на здравеопазването, като всекидневно се дезинфекцират коридорите и помещенията. За извънредни случаи в сградата са подготвени три стаи с по две легла, с три респиратора.

От общината са осигурили снабдяването със защитни облекла и маски за медицинските екипи.

В общинските социални институции стриктно се спазват противоепидемичните мерки със строг пропускателен режим.

За всички 26 кметства са осигурени дезинфектанти, а в сградата на Общинска администрация се извършва постоянна дезинфекция и е въведен пропускателен режим.

От Общинския кризисен щаб се обръщат към всички да ограничат социалните контакти, да пазят себе си и най-близките си и да се съобразяват с въведените ограничителни мерки и разпоредби.

информация на ВАНЯ ПЕТРОВА

Facebook коментари