Петък, 10 Април 2020 г.

Общинският кризисен щаб в Силистра забрани всички публични събирания на закрито

Кметът на Община Силистра, д-р Юлиян Найденов свика вчера вечерта извънредно заседание на Общинския кризисен щаб във връзка с допълнителни мерки относно заболяването COVID-19 /коронавирус/, съобразно предложенията на Националния оперативен щаб и на министъра на здравеопазването.

Щабът работи в много добра координация и поддържа телефонна връзка с Националния щаб и с всички институции на територията на общината, областта и страната.
С решение на МС, напомняме на всички жители на община Силистра, че се забранява провеждането на културни мероприятия на закрито, спортни събития, отменят се театрални постановки, кинопрожекции.

Отменят се всички обществени събития с участието на деца в Силистра и общината, включително извънкласните форми на обучение на учениците. Забраняват се събиранията и дейностите на клубовете на пенсионера и инвалида и читалищата. Препоръчва се ограничаване на посещенията в центрове за стари хора и домове.
Общинският щаб напомня, че се ограничат събиранията на големи групи хора на закрито. Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от петък / 06.03.2020г./ са отменени всички женски консултации, планови операции, свижданията в отделенията и др.
При необходимост кметът на общината ще издаде заповед, с която е възможно да бъде удължена грипната ваканция за всички ученици. Детските градини и детските ясли на територията ще останат отворени при задължителен медицински преглед на входа и засилени мерки за почистване и дезинфекция на помещенията.

Днес ОКЩ ще заседава отново.

Facebook коментари