Петък, 05 Март 2021 г.

Прибраха сводник зад решетките, принудил силистренка да проституира

Сводник, пуснат под "домашен арест", отново е прибран зад решетките, след като Окръжният съд в Разград е изменил първоначалната му по-лека мярка за задържане.

Мустафа М. беше арестуван на 26 февруари при специализирана операция на полицията. При обиски от дома му са иззети телефони и разписки за различни суми.

В последствие Районният съд в Разград го е пуснал под домашен арест, но проверка не го е намерила на посочения адрес.

Сега Окръжният съд е постановил обвиненият в сводничество да бъде задържан под стража.

От съда уточняват, че мъжът е обвинен, че е: "Набирал и приел жена от Силистра, с цел да бъде използвана за развратни действия независимо от съгласието й, както и че свождал жената към блудствени действия и съвкупление, като деянието е извършено с користна цел".

Това е ставало в периода от май миналата година до ареста му през февруари. От Окръжния съд в Разград уточняват още, че Мустафа М. е осъждан няколко пъти, като е търпял и ефективно наказание. Той нямал официална работа и доходи, но имал близки в чужбина.

Защитата на обвиняемия поиска наложената от първоинстанционния съд мярка да не бъде изменяна, тъй като Мустафа винаги е съдействал на правораздавателните органи. Самият обвиняем заяви, че няма да се укрие, тъй като има две деца – на 6 и 18 години.

Съдът счете, че от събраните до този момент доказателства - показания на свидетели, може да се направи извода, че Мустафа е извършил деянията, в които е обвинен. Според свидетелството му за съдимост той е осъждан няколко пъти, като е търпял и ефективно наказание "лишаване от свобода". От представената характеристична справка става ясно, че той не упражнява трудова дейност, няма доходи, има близки, работещи в чужбина, след употреба на алкохол е агресивен и избухлив.

Съдебният състав е преценил, че с оглед мобилността на близките му, съществувала опасност да напусне страната и да се укрие, както и да извърши ново престъпление.

Facebook коментари