Петък, 05 Март 2021 г.

Оставиха за постоянно в ареста турския шофьор на автобуса по линия Истанбул-Силистра, пробвал да внесе 51 кг хероин

Постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" постанови състав на ямболския окръжен съд спрямо 45-годишният турски гражданин Шабан Динч, който бе спипан на граничен пункт Лесово-Хамзабейли при опит да внесе в страната 51 106 грама хеорин на стойност по цени на съдебната система за около 6 млн лв.

Според наблюдаващия досъдебното производство прокурор, налице е обосновано предположение за това, че турският гражданин е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият би могъл да се укрие.Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия. Дрогата е била разпределена в 100 пакета, които били скрити в майсторски изработени тайници, те били забелязани на 29 февруари при проверка с рентген при оглеждане на крайните седалки. При последвала щателна проверка митническите служители откриват, че на това място в пода на превозното средство е изграден тайник с две отделни гнезда, пълни с пакети, увити в зелено тиксо.

Автобусът е пътувал по редовна линия от Истанбул за Силистра, няма данни шофьорът да е криминално проявен, коментира и.ф. административен ръководител на окръжната прокуратура в Ямбол Дойчин Дойчев.

Срещу Динч е повдигнато обвинение по чл. 242, ал 2 от НК, за контрабанда на наркотично вещество, който предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Facebook коментари