Сряда, 03 Март 2021 г.

Студентска изложба за европейска Силистра бе показана в СУ "В. Левски" в Дулово

На 5 юли м.г. в Художествена галерия Силистра бе открита изложбата "Европейският дух в образователното дело на Силистра 1878-1913 г.", дело на Студентска учебно-изследователска лаборатория "Културно-историческо наследство" към Филиал Силистра на Русенски университет "Ангел Кънче.

Тя бе реализирана като проект към програмата за 2019 г. на Областна администрация Силистра в рамките на Комуникационна стратегия на Република България за Европейския съюз. След като бе представена в две силистренски гимназии, както и в самия Филиал, изложбата ще бъде видяна за пръв път и извън областния град.

Ръководител на екипа, създал изложбата, е доц. д-р Румяна Лебедова, зам.-директор на Филиал Силистра, която откри изложбата в добруджанския град. От училището съобщиха, че събитието е във връзка с две годишнини: 130 години от началото на педагогическото образование в град Силистра и 75 години от създаването на Русенския университет, към който силистренският филиал е от 1998 г. насам с обучение в две направления - педагогическо и инженерно (редовна и задочна форма). Филиалът има и Център за продължаващо обучение.

Facebook коментари