Вторник, 27 Октомври 2020 г.

За трета поредна година ПП ГЕРБ-Силистра отбеляза в народни носии Националния празник

Членове, приятели и симпатизанти на областната организация на ПП ГЕРБ-Силистра, за трета поредна година, отбелязаха в народни носии Националния празник -3-ти март, когато се навършват 142 години от Освобождението на България.

Идеята е на областния координатор Тодор Стаматов Тодоров. На мероприятието участваха близо 500 родолюбиви българи от Силистра и съседни области в народни носии от добруджанския край.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха от Професионалния фолклорен състав "Добруджа", които с прекрасната народна музика на живо и чудните добруджански песни и хора допринесоха за изключителната атмосфера на празненството.

Тодор Кожухаров и неговия оркестър "Южни ритми" също допринесоха за прекрасното тържество, посветено на националния празник.
Специални гости на събитието бяха представители на сдружение "Хайдути" от Пловдив, които разпространяват духа на българщината и патриотизма в цяла България, а на 3-ти март изнесоха открит урок по родолюбие в Силистра.

"Във времена като тези на нас се пада отговорността да опазим българщината! Тежко и горко на този, който се опитва да разделя нацията.

За тази земя са умирали нашите деди и ние сме длъжни да я пазим!

Да живее България" поздрави присъстващите областния координатор Тодор Тодоров.

Празненството продължи с много песни и кръшни народни хора, в които се включваха всички присъстващи.

Facebook коментари