Петък, 05 Март 2021 г.

Ученици от Езикова гимназия "Пейо Яворов" на обучение по проект "Цели за устойчиво развитие и миграция" на БПМР

Приключи първата част от зимния лагер "Младите хора, устойчиво развитие и миграция". Организатор на събитието е Българската платформа за международно развитие /БПМР/. Обучението е част от дейностите на БПМР по проект "Цели за устойчиво развитие и миграция" финансиран от Европейската Комисия.

Чрез интерактивни сесии участниците научиха повече за Целите за устойчиво развитие, промените и предизвикателствата, пред които е изправен света, ролята на Европейския съюз, правата на човека и други, свързани с темата въпроси.

След приключване на обученията участниците ще могат да провеждат дейности в техните общности и ще бъдат подкрепени от ментори. За участие в обучителния лагер за одобрени 30 млади хора на възраст между 16 и 29 години с желание и мотивация за развитие в сферата и младежкото лидерство.

От Силистра, единствените участници бяха учениците на Езикова гимназия "Пейо Яворов". Всички са в ХI клас - Женя Марчева, Бурчин Неждет, Марина Вълева, Рада Златева и Пламена Гецова и достойно представиха в обучението училището си. Учителят вдъхновил участието им е Даниела Цонева.

Facebook коментари