Вторник, 21 Март 2023 г.

Съветниците в Дулово за втори пореден път не приеха бюджета на общината

В Дулово се проведе второто за годината заседание на местния общински съвет.

В началото на заседанието Председателя на Съвета Невхис Мустафа поздрави кмета на община Дулово д-р Юксел Ахмед за избирането му за член на УС на НСОРБ.

Първата точка от дневния ред решението за заснемането и онлайн излъчването на заседанията на Съвета. Решението бе прието с 14 гласа "За", 13 "Против" и 1 "Въздържал се".

Ябълката на раздора отново стана гласуването на Бюджет 2020 на община Дулово.

Съветниците от ДПС заявиха своята позиция, че няма да гласуват решението, заради непрозрачната работа на администрацията и отказа на кмета да предостави информация за структурата и гражданските договори.

Д-р Юксел Ахмед заяви в отговор, че повечето от исканата информация е публична на сайта на общината и неприемането на бюджета не е в полза на никого от жителите на общината.

С 14 гласа "За", 14 "Против" и 0 "Въздържал се" бюджета не бе приет .

В точка "Други въпроси и изказвания" д-р Юксел Ахмед се обърна към Председателя на съвета Невхис Мустафа публично да изнесе факти относно изказани съмненията в него и екипа му, което стана ясно на миналата сесия.

Г-жа Мустафа заяви, че няма да прави изказване в този смисъл, а ако има нещо да каже ще го направи в съда, където е заведена жалба от народния представител Алтимир Адамов срещу нея.

Facebook коментари