Вторник, 07 Февруари 2023 г.

Речено-сторено! Общински съвет -Силистра забрани на ТИР-те да минават през града

При пълна зала на Общински съвет – Силистра, се проведе гласуването на точка 2 от Дневния ред "Временно преустановяване движението на ППС над 3,5 тона по бул. "Седми септември", ул. "Дръстър" и по ул. "Добрич" в участъка на път I-7 Силистра - Шумен от км. 0+160 до км. 2+720.".

Много граждани на областния град си отделиха от времето в работния ден да присъстват на историческото за местния парламент решение.

Не всички изказали подкрепиха предложеното решение, като имаше предложение забраната да важи само за "транзитните ТИР-ове", направено от групата на "Демократична България". Самите те си оттеглиха предложението преди гласуването на докладната.

Стана ясно, че Омбудсмана на Република България е изпратил писмо, с което се подкрепя направеното предложение за решение.

Всички групи в Съвета подкрепиха направеното предложение за решение.

След повече от един час след бурни дебати, на което се изказаха и представител на протестиращите граждани, с гласовете на 29 общински съветници от 29, присъствали на заседанието, бе взето решение за:

"ВРЕМЕННО ДА СЕ ПРЕУСТАНОВИ движението на тежкотоварни автомобили над 3,5 тона по бул. "Седми септември", ул. "Добрич" и ул. "Дръстър" в участъка на път I-7 Силистра - Шумен от км. 0+160 до км. 2+720 до пускане в експлоатация на Фериботния терминал "Силистра - Кълъраш".

Решението влиза веднага в сила и след края на сесията ще бъде изпратено до компетентните органи.

Заседанието продължи с дебати и гласуването на останалите 18 точки от Дневния ред.

Facebook коментари