Събота, 04 Април 2020 г.

Полиция и прокуратура отчетоха резултатите от мащабната операция в Дулово

Мащабна специализирана полицейска операция се проведе вчера на територията община Дулово под ръководството на Окръжна прокуратура - Силистра, съобщават от полицията.

Полицейските действия, в които участваха служители на Районно управление - Дулово, секторите "Противодействие на криминалната престъпност" и "Противодействие на икономическата престъпност" към Областната дирекция на МВР - Силистра и Зонално жандармерийско управление – Варна, имаха за цел противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност в региона.

В хода на операцията са проверени 192 моторни превозни средства и 225 лица. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 6 акта и са наложени 22 глоби по фиш. Връчени са 65 електронни фиша и са отнети 2 свидетелства за управление на МПС.

Други 11 акта за установени административни нарушения са съставени по Закона за българските лични документи, Закона за горите, Закона за храните и по Наредбата на община Дулово.

Мобилни полицейски екипи са извършили проверки в търговски обекти, пунктове за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, автокъщи и автоморги. Проконтролирани са лица от активния криминален контингент, установен е мъж, обявен за издирване.

снимки на ОД на МВР-Силистра

Facebook коментари