Вторник, 21 Март 2023 г.

Утре местният парламент в Силистра ще гласува спиране преминаването на ТИР-ове през града

Читател на "Кворум Силистра" ни изпрати вчера снимка от улица "7ми септември" до старите гробища. Освен това замърсяват въздуха и вдигат много шум товарния камион грубо нарушава правилата за движението, спирайки на пешеходна пътека.

18 точки ще разгледа утре Общинският съвет в Силистра на редовната си сесия, една от тях предизвика още преди гласуването много дискусии и коментари.

Точка втора, след Изказванията и питания, е "Временно преустановяване движението на ППС над 3,5 тона по бул. "Седми септември", ул. "Дръстър" и по ул. "Добрич" в участъка на път I-7 Силистра - Шумен от км. 0+160 до км. 2+720."

Докладната записка влиза в дневния ред на заседанието с подписите на 11 общински съветника от ГЕРБ.

В решението се казва, че "ВРЕМЕННО ДА СЕ ПРЕУСТАНОВИ движението на тежкотоварни автомобили над 3,5 тона по бул. "Седми септември", ул. "Добрич" и ул. "Дръстър" в участъка на път I-7 Силистра - Шумен от км. 0+160 до км. 2+720 до пускане в експлоатация на Фериботния терминал "Силистра - Кълъраш"."

В деня на заседанието се очаква засилен граждански интерес към работата на Съвета, като в социалната мрежа се призовават всички взели участие в последния протест да присъстват в залата.

Facebook коментари