Сряда, 14 Април 2021 г.

Направиха еднопосочно движението на улица "Д-р Ангел Мижорков" в Силистра

Движението за автомобилина улица "Д-р Ангел Мижорков" от кръстовището с бул. Македония е вече е еднопосочно от няколко дни.

Въвеждането на еднопосочно движение помага и за решаване на проблема с изключително тежкия трафик по улицата, особено в ранните часове, когато родители носят децата си в ОУ "Св.св. Кирил и Методии" и се образуват задръствания заради паркираните по улицата автомобили или движещите се двупосочно автомобили по не много широката улица.

Решението е взето от междуведомствената комисия в края на миналата година, а днес в Областна администрация Силистра бе проведено първото за годината заседание на Областна комисия по безопасност на движението по пътищата към институцията "Областен управител на област Силистра".

То бе водене от областния управител Ивелин Статев. Комисията, която е създадена на основание на Закон за движението по пътищата, координира и контролира проблемите по безопасността на движението по пътищата на територията на област Силистра. Комисията приема мерки за подобряване безопасността на движението по пътищата на територията на област Силистра.

По време на заседанието бе обсъден и приет Годишен доклад за 2020 г. Своите основни бележки по представените в писмен вид доклади направиха в устен порядък представители на Окръжна прокуратура, ОД на МВР, ОД на ПБЗН, ДАИ, ОПУ, РЗИ, РУО на МОН, БЧК, общините Силистра, Дулово, Ситово, Главиница и др. Годишният доклад приет с направените допълнения. Приет бе годишен план за 2020 за робата на комисията (следващите заседания през настоящата година са на 12 май, 10 септември и 5 ноември).

Facebook коментари