Сряда, 05 Октомври 2022 г.

Младежкото шествие в центъра на Силистра в памет на жертвите на СПИН ще се проведе на 1 декември

Ученици от шести до дванайсети клас ще бъдат обхванати от тазгодишната антиспин кампания в Силистра, която се провежда под мотото "Бъди в час! Предпази себе си и нас!", съобщиха от общинска администрация. По информация от общинската дирекция "Здравеопазване и социална политика" в основата на кампанията са образователните занимания. Специалисти и младежи се включват като водещи в беседи, дискусии и лекции, в клубовете към Центъра за ученическо, техническо и научно творчество (ЦУТНТ) и в младежката червенокръстка организация. Планирани са тематични разговори и в училище, в Часа на класния ръководител.
Кулминация в проявите ще бъде младежкото шествие в центъра на Силистра в памет на жертвите на СПИН, на 1 декември от 17.00 часа. Същия ден младежи – членове на различни организации - по традиция ще раздават информационни материали на градския площад.
За 24 декември в Силистра ще гостуват два медицински екипа от Кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН от гр. Добрич. Временни кабинети за т.нар. пет минутни тестове ще бъдат разкрити в Професионалната гимназия по производствени технологии (ПГПТ) "Евлоги Георгиев" и в Регионалната инспекция за контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) в Силистра.

Facebook коментари