Вторник, 01 Декември 2020 г.

Ситовското читалище с инициатива "Подари нова книга"

"Подари нова книга", такас се нарича инициатива на Народното читалище "Христо Смирненски- 1940 г.", разбираме от социалната мрежа.

Ръководството и читалищния библиотекар отправиха призив към ситовската общественост за обогатяване фонда на библиотеката.

По идея на г-жа Деспина Енева - член на клуб чай-кафе и активен културен деец към читалището дарителската кампания премина като среща- разговор на 31.01.2020 г. На поканите се отзоваха около 30 души. Всеки от присъстващите подари нова книга от различни жанрове и с различна тематика.

Секретарят на читалището- Галина Борисова връчи на дарителите удостоверения за дарение, а децата от клуб "Родинолюбие" под ръководството на библиотекаря Атанаска Ченева поздравиха със стихчета за книгата всички присъстващи. Сред дарителите бяха г-жа Еда Самиева- зам. кмет на Община Ситово и Гергана Георгиева- началник на ОСЗ в общината.
Събрани са над 40 книги. По интересни заглавия от тях са:

"Бойко който винаги се завръща "на Кристина Кръстева;

"Знакът на българина" от Димитър Недков;

"Алманах"- история на българщината от телевизионното състезание Фермата;

лирика от Йорданка Димитрова съвременна поетеса от гр. Силистра ;

детски книжки и още много други.

Ръководството на читалището благодари за подкрепата на г-жа Деспина Енева и всички дарители, които обогатиха и разнообразиха библиотечният фонд.

Facebook коментари