Сряда, 15 Юли 2020 г.

Добри новини! Ситуацията в областта се нормализира постепенно, но сигурно

Ситуацията като цяло в област Силистра се нормализира, почти навсякъде, с малки изключения.

Обстановката в града и в селата от общината Силистра е следаната - без ток и вода все още са селата Сърпово и Йорданово. В Брадвари и Ветрен няма ток, но се работи по отстраняване на проблема. Няма данни за бедстващи хора и закъсали автомобили.

Пътищата към съседните на Силистра областни центрове- Разград, Шумен и Добрич продължават да са затворени. Снеговалежът продължава в някои от населените места.Почистващите машини работят постоянно. В гр. Силистра в почистването се включиха и много граждани, които съвестно почистиха тротоарите пред магазини и многофамилни сгради. Информацията е към 16.30 ч. от дежурния ОМП- Силистра.

Без село Прохлада и частично в село Поройно - в останалите населени места на община Дулово вече има ток и вода. Според дежурния в общината, са отворени и пътищата между населените места.

В община Кайнарджа, с изключение на село Средище, където по някои улици още няма ток, но се работи в останалите населени места е възстановено подаването на електричество. Работи се по окончателното отваряне на пътищата за превозни средства. На места продължава снегонавяването, което затруднява машините.

В община Главиница в отделни села някои улици още са без ток - в момента от кметовете се събира информация, за да бъде предадена на енергоснабдяващата фирма, която иска да довърши процеса на възстановяването докрай. Продължава разчистването на отсечката Сокол - Зафирово. Последната информация за пътя за Разград през Стефан Караджа беше, че още не се използва.

Facebook коментари