Петък, 26 Февруари 2021 г.

След зимните жеги Силистра я чакат виелици и навявания

Първите дни на февруари в Силистренско бяха регистрирани топлинни рекорди от над 17 градуса. От утре обаче времето преминава от една в друга крайност.

За бурен вятър, рязко понижение на температурите, валежи от дъжд, който ще премине в сняг предупреждават от Метеорологичната обсерватория в Силистра. Най-значително влошаване на времето ще има още тази нощ, като за утре прогнозите са за силен вятър със скорост от 80-90 км/ч за и нахлуване от север на студен въздух.

Валежите навсякъде ще преминат в сняг и ще се образува снежна покривка, която ще достигне 20-30 см. Метеоролозите предупреждават още за виелици и навявания по пътищата.

Температурите през целия ден ще са около и под нула градуси. Отново превалявания от сняг се очакват и за края на работната седмица, като вятърът ще е умерен от северозапад и север. Температурите ще продължат да се понижават, минималните от минус 7 до минус 2 градуса, максималните 0 – 3.

Очаква се много студено да е в събота и неделя с минимални температури от минус 10 до минус 5 градуса. През деня облачността ще намалее, на места до слънчево, вятърът чувствително ще отслабне. И максималните температури ще са отрицателни или едва ще достигат нула градуса.

Във вътрешността на района снежната покривка ще се запази.

Facebook коментари