Понеделник, 27 Март 2023 г.

"Стройпроект" спечели конкурса за ремонтът на църквата в Шабла

Започват ремонтните дейности на църковния храм в Шабла, който бе една от сградите, пострадали най-много след земетресението през август миналата година, съобщава сайтът на крайморската община. При посещението си в общинския център веднага след бедствието, премиерът Бойко Борисов огледа щетите в община Шабла, припомнят от кметството.

След обследване на всички обществени сгради и частни домове от назначената с кметска заповед комисия от специалисти, пред правителствената междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане беше направено искане за необходимите средства за ремонт на пострадалите постройки. С нейно решение на общината бяха отпуснати 133 хил. лева, 57 хил. от които за храм "Св.свщмч Харалампий".

След проведен конкурс по Наредбата за малки обществени поръчки, за изпълнител на възстановителните ремонтни дейности бе избран "Стройпроект" ООД от Силистра.
Според договора ремонтните строително-монтажни работи ще бъдат изпълнени в рамките на 29 работни дни, считано от 22 ноември 2010 година.

Facebook коментари