Вторник, 21 Март 2023 г.

Забраниха четите с предател в Общински съвет – Силистра

На вчерашното заседание на Общински съвет – Силистра бе направена историческа поправка в Правилник за организацията и дейността му.

В сянката на разгорещените дебати за Бюджет 2020 на община Силистра, беше приета една промяна в Правилника, която промени установено положение от работата на местния парламент след промените от 1989 година.

Става дума за чл. 41 от Правилника, в новата редакцията на който вече се казва, че "Всяка група се състои от най-малко 2-ма общински съветници", за разлика от досегашното положение, че най-малко 3-ма общински съветници можеха да образуват група.

Всички знаем за старата българска поговорка "Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател." Така на практика се оказва, че силистренските съветници официално вече забраниха четите с предател в Общински съвет - Силистра.

Справка показва, че от промените ще се облагодетелстват три партии в местния парламент, които са с 2 общински съветника, а именно: политическа партия АБВ, ДПС и "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ" (ДА България, ДСБ, Зелено движение), които по стария правилник нямаха право на група.

Facebook коментари