Петък, 27 Ноември 2020 г.

Първа за годината "рицарска проява" в Силистра

Зала "Диоген Вичев" на РБ "П. Павлович" Силистра приюти десетките добротворци, реализирали инициативата Коледна хранителна банка, и дошли, за да им бъдат връчени поздравителните адреси от Сдружение "Рицари на доброто" с председател Милка Димитрова и секретар Маргарита Любомирова.

В рамките на същото събитие бе открита и изложбата от фотоси на река Дунав, създадена с участието на представители на различни възрасти и професии по идея на адвокат Златко Куртев, общински съветник.В знаковата вечер се вписаха изпълнителите от ЦМИ "Мегатон", от Балет "Лиденс" и Музикална школа "Великов". Почетни грамоти получиха сем.

Жени и Мартин Проданови от град Дъръм, Англия, дарили на силистренските деца играчки за над 5000 лева, и на Светла Ангелова – директор на Регионална библиотека "Партений Павлович" – вместо благодарност за годините съвместна работа. Специални послания имаше за Банка Демир-Д, Везни 55 и др. партньори.

Следващата "рицарска" среща е на 20.02.2020 г., когато отново в Библиотеката ще бъде представена изложбата от всички получени дотогава фотоси от конкурса, чиито първенци ще бъдат избрани с гласуване на посетителите.Залези над Дунав и Силистра изгряха и преди 5,5 години на изложба в комплекс "Дръстър" в крайдунавския град - тогава благодарение на инициатива на младежката организация Интеракт клуб към Ротари клуб Слиистра.

Тогава 8 автори представихеа 32 снимки, част от които отидоха за награди на гости на града - представители на ротариански клубове, а други бяха включени в благотворителни събития.

Facebook коментари