Четвъртък, 26 Май 2022 г.

Скандална сесия в Дулово – кмета и съветници напуснаха след политическа декларация и обвинения

В Дулово се проведе първото за годината заседание на местния общински съвет. След гласуването на дневния ред и приети няколко докладни се стигна до първата точка, която бе отхвърлена от мнозинството на ДПС в Съвета – "Одобряване общата численост и структура на Общинската администрация в община Дулово" . Мотивите на мнозинството бяха, че не са представени длъжностните характеристики на служителите на администрацията, което остави кметските наместници в общината без трудови възнаграждения.

След като се стигна до точката за приемане на Бюджет 2020, председателката на Съвета Невхис Мустафа зачете политическа декларация. Тя заяви, че е възмутена от поведението на народния представител Алтимир Адамов, според която той си е позволил заплахи за уволнение на 53 човека, ако не бъде приет бюджета и обеща декларацията да стане достояние на Президент, Министър председател, политически партии, медии и цялата общественост.

След кратки дебати, на които съветници от ДПС заявиха, че няма да подкрепят бюджета, а от ГЕРБ попитаха какви им са мотивите и зададоха въпрос към председателката дали се съмнява в кмета и екипа, тя отвърна, че има определени съмнения, кмета на общината д-р Юксел Ахмед напусна заседанието, последван от служители на администрацията и 14 съветника на ГЕРБ.

След създалата се суматоха председателката Невхис Мустафа първо закри заседанието, поради липса на кворум (без да го е проверила преди това), след което продължи заседанието и останалите в залата общински съветници от ДПС гласуваха единодушно останалите точки от дневния ред.

Facebook коментари