Сряда, 30 Септември 2020 г.

Община Силистра почисти боклуците оставяни от тировете на входа на града

Община Силистра съвместно с почистващата фирма "Синева" ООД предприе за пореден път почистването на терените на входа на Силистра.

Преди да влязат тировете в града ни, за да не се блокира движението изчакват от чешмата на осми пост до поставен за целта светофар. В този участък се събират най- много отпадъци. Днес, служителите по почистването са пренасочени от вътрешността на града към този район.

Около 2 километра е замърсената ивица / частни терени/, която се почиства. Едновременно на ръка с и тежка техника - един грейдер се събира и извозва боклука. Почистването е скъп разход, който може и да не бъде направен, ако хората пазят чистота. За целта са поставени две еко тоалетни и контейнери – тип бобър. За следващия период ще бъдат поставени големи съдове /200л/, които да се ползват за кошове за смет и още една тоалетна.

Общинската администрация ще уведоми писмено за проблема и взетите мерки и полицията, за да се засили контрола. Ето какво каза днес инж. Тихомир Борачев- зам.-кмет "Устройство на територията"

Facebook коментари