Сряда, 07 Юни 2023 г.

Преходното жилище в Силистра затваря врати… до нова година.

Приключи предоставянето на услугата "Преходно жилище" по проект на община Силистра в партньорство с Дом за деца лишени от родителска грижа "Димчо Дебелянов". В специално издадени книга и филм са описани целите и дейностите по проекта, представен е пътят, извървян от децата и младежите от преходното жилище и от персонала, който ги подкрепяше през последната една година.
В рамките на дейностите по проекта младежите придобиха умения за водене на самостоятелен живот, те придобиха шест нови квалификации по професии като сътрудник в малък и среден бизнес, умения за работа с компютър, готвач, фризьор, огняр и изкараха шофьорски книжки за категория В.
На заседанието на Общинският съвет-Силистра в четвъртък (25 ноември) се предлага на съветниците да намалят с 8 щатните бройки на дома, за сметка откриване на същият брой такива на преходното жилище. Целта е след реформата на подобен тип специализирани институции, които трябва да бъдат закрити, там да се настанят няколко децентрализирани структури, за да се премине към предоставяне на грижи в семейна среда.

Facebook коментари