Петък, 26 Февруари 2021 г.

Арестуваният в Главиница иманяр остава в ареста за 72 часа

56-годишният Любен В. е привлечен като обвиняем и задържан до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура в Силистра, съобщават от там.

Това е станало, след като вчера, 21 януари, в дома му в град Главиница при реализация са намерени археологически обекти – монети, които не са идентифицирани и регистрирани по реда на Закона за културното наследство.

При претърсването в дома му са намерени и два металотърсача, за които е знаел, че са предназначени за търсене на археологически обекти.

Любен В. ще отговаря за извършени престъпления по член 278, ал. 6 и по член 277а, ал. 7 от НК.

Той е осъждан за иманярство пред 2015 г. За същото престъпление към момента срещу него се води друго производство в Окръжната прокуратура в Силистра, извършено в изпитателния срок на влязла в сила присъда.

Предстои да бъде внесено искане за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража", което ще се случи след преценка на събраните доказателства от наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура в Силистра.

Действията по разследването на иманярската дейност на обвиняемия продължават под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра.

Facebook коментари