Събота, 27 Февруари 2021 г.

С подкрепата на евродепутата Емил Радев библиотеката в Силистра организира ученически конкурс за есе и рисунка

Ученически конкурс за есе и рисунка организира Регионална библиотека "Партений Павлович" в Силистра. Инициативата ще се осъществи с подкрепата на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев, който в качеството си на посланик на библиотеките в Европейския парламент за поредна година насърчава малките творци и осигурява награди за победителите.

В конкурса за рисунка могат да участват ученици от I до IV клас, разпределени в две възрастови групи: I-II клас и III-IV клас. Темата, на която учениците трябва да посветят своите творби, е: "Чиста природа за по-добро бъдеще". Целта е децата да почерпят вдъхновение от природата, но и да се учат да я пазят. Със своите рисунки на екологична тема те ще се включат и в друга инициатива на РБ "Партений Павлович" – "Зелена библиотека". Конкурсът за есе е насочен към ученици от V до VII клас.

Темата, с която организаторите провокират младите автори, е "Моята Европа", като всяко от есетата трябва да бъде в обем до 2 машинописни страници, формат А4. Всички условия за участие вече са обявени на интернет страницата на библиотеката. Там е публикувана и информация за начина на предаване на есетата и рисунките, като крайният срок е 20 март 2020 г., до 18:00 ч.

Допълнителни въпроси за конкурса могат да бъдат отправяни писмено на e-mail: [email protected] Жури ще определи най-добрите творби, а победителите ще бъдат наградени на 27 март 2020 г. в Регионална библиотека "Партений Павлович" – град Силистра.

Facebook коментари