Четвъртък, 20 Юни 2024 г.

В дуловската болница отбелязаха Деня на родилната помощ - Бабин ден

151 бебета са се родили през 2019г в АГО към МБАЛ Дулово, с 5 повече от предходната година. С традиционния ритуал по измиване на ръцете на акушер-гинеколозите под новия, красив стенопис "Майчина прегръдка" (изрисуван от силистренската художничка Елена Маркарян) започна Деня на родилната помощ-21 януари -Бабинден.

Приветствия към лекарите и акушерките поднесоха кмета на общината-д-р Юксел Ахмед,управителят на болницата д-р Константин Попов, д-р Любомир Минков, началник на отделението. Благодарение на новосформирания екип на отделението преди 3 години се е повишило и качеството, и броя на ражданията-този факт бе подчертан в поздравленията и от гостите, и от благодарните родители.

Екипът на отделението е благодарно за новите медицински уреди, които са дарени от "Каолин"ЕАД, от сем.Тодорови от гр.Силистра, от Общината, от жители на града и областта. Всички аплодираха малкия Аян (означаващо-светъл,бистър, кристал) на сем.от Дулово, което стана бебе на годината(р.на 03.01.2020 г) и получи специален плакет и подарък от отделението.

Точно на 21.01.2020 г бе изписването на Мете - второто дете (пак момче) на семейство от село Златоклас, родено на 17.01.От началото на високосната година до момента в отделението са проплакали 10 бебенца-3 момичета и 7 момчета.

Последното за 2019г се е родило на 30.12., а първото за 2020г -на 3.01.

Празнични поздрави с песни и танци поднесоха самодейците от НЧ"Н.Й.Вапцаров"-Дулово.

Преди обяд, кмета на общината д-р Юксел Ахмед и неговия заместник Юксел Исмаил, посрещнаха представителки от пенсионерските клубове"Втора младост" и "Зора". С "интересни" и закачливи сценки и песни те пресъздадоха обичаите и нравите по време на Бабинден в дуловския край. ВАНЯ ПЕТРОВА

Facebook коментари