Сряда, 03 Март 2021 г.

Община Дулово осъществява програма с UNICEF

Община Дулово осъществява програма с UNICEF "Работилница за родители - да пораснем заедно", съобщиха от общината.

В продължение на три години Община Дулово, съвместно с UNICEF и екипа на Центъра за обществена подкрепа в Дулово, ще предложи на родителите в града по 14 "работилници". Дългосрочната цел на тази програма е да създаде устойчив модел за подкрепа на родители на малки деца на възраст до 4 години.

В основата на програмата са залегнали съвременните разбирания за развитието на детето през периода на най-ранното детство и ролята на родителите и семейната среда за разгръщане на потенциала на детската личност, каза управителят на Центъра за обществена подкрепа Магдалена Панева.
Програмата е универсална.

Насочена е към всички родители, като им осигурява възможност да споделят своя опит с отглеждането и общуването с най-малките деца, както и да разширят познанията си за детското развитие и психологически потребности в най-ранното детство. Темите, които се обсъждат по време на сесиите, включват емоционалното, социалното и интелектуалното развитие на детето, подкрепата за самостоятелност и стимулиране на ранното учене при малките деца.

Семинарите се провеждат веднъж седмично в удобно за родителите време. Целта е всеки да намери сам най-доброто решение за своето дете. Вече са проведени четири "работилници" и предстои да се проведат още 10 с първата група родители, чиито деца са на възраст 4 години.

Facebook коментари